MEDIA RELATIONS,
VISNJAN OBSERVATORY,
HR-52463 VISNJAN, CROATIA, TEL/FAX: +385 52 449 212
http://www.astro.hr
 

Released on February 29, 2000. Contact : Korado Korlevic

Izasla je  "ASTRONOMSKA POCETNICA",  za najmladji skolski uzrast

[ 29.veljaca, 2000. -  Kutina ]   U organizaciji nakladnika "PROFIL" i autora, Dragice Varat i Zeljka Andreica, odrzati ce se prezenzacija jednog, za nase prilike, neobicnog udzbenika u Kutini,  Zagrebu i Visnjanu.


Zagreb, kino dvorana Tegnickog muzeja,
15. ozujka. 2000. u 18:00 sati

  Ima vec dvadesetak godina da se stalno spominje potreba za jednom astronomskom pocetnicom na hrvatskom jeziku.
Sad je imamo. Namjenjena je ucenicima 4. do 6.  razreda osnovne skole koji se prvi  puta susrecu s astronomijom kao izbornim predmetom (2 sata tjedno) ili kao izvannastavnom aktivnoscu (1 sat tjedno), za ljetne škole, za amaterska društva te za samostalni rad

U pocetnici je poštivan pedagoški princip od "poznatog prema nepoznatom" pocetnica je prilagodena izvedbenom planu i programu pocetnica je provjerena u praksi:

SADRZAJ:
10 nastavnih jedinica, Uvod, O Zemlji, Sto to gore sja?, Mjesec u nocnoj smjeni, Zvijezda, Mitovi i legende, Svojeglave zvijezde lutalice, Nas zvjezdani grad, Krijesnice na nocnom nebu, Mala astronomska ekologija 88 stranica s 55 crteža, 35 fotografija, 20 tablica, 20 zadataka i vjezbi te 8 karata neba prilagodeno uzrastu.
  Zeljko Andreic i Dragica Varat ,
vanski su suradnici Zvjezdarnice VisnjanVisnjan.

Slika 1. Prednja i strazna naslovnica cine jednu sliku

Slika 2. Dragica Varat, ucitelj-mentor, 30 god. u nastavi, 20 god. vodi  školske grupe astronoma


Slika 3. Zeljko Andreic, Dr. Sci., 20 god. znanstvenog rada, preko 25 god. u sustavu natjecanja i ljetnim školama astronomije. Na ovoj je slici ispao nekako "kiselo", ali je to daleko najbolja njegova slika vidjena u posljednje vrijeme :o).

BACK to news

BACK to Visnjan Observatory homepage